El- og hybridbil

Valgfritt bilverksted i garantitiden

Akkurat som alle andre biler

trenger el-biler også service, reparasjon og EU-kontroll. Både bremser, lys, klimanlegg og bilruter trenger det den samme sjekken på alle type biler. Du kan trygt velge et frittstående godkjent bilverksted som oss, vi følger bilprodusentenes retningslinjer og bruker originaldeler eller deler av tilsvarende kvalitet. Hos oss kan du ta EU-kontroll, service og reparere på alle typer elbil og årsmodeller.

Akkurat som alle andre biler

trenger el-biler også service, reparasjon og EU-kontroll. Både bremser, lys, klimanlegg og bilruter trenger det den samme sjekken på alle type biler. Du kan trygt velge et frittstående godkjent bilverksted som oss, vi følger bilprodusentenes retningslinjer og bruker originaldeler eller deler av tilsvarende kvalitet. Hos oss kan du ta EU-kontroll, service og reparere på alle typer elbil og årsmodeller.

Vi tar El- og hybrid biler på alvor

Våre mekanikere har gjennomført kurs og opplæring og er godkjente for å foreta service og reparasjoner av El- og hybridbiler. Med vårt topp moderne IT, og avansert diagnoseutstyr utfører vi alle typer service og vedlikehold etter produsentens beskrivelser og krav. Vi har El- og hybridbiler til utlåns.

Service i tråd med bilens garantier

Mange el-bil og hybrid kunder ønsker kun å få utført EU-kontroll. Bilen skal kontrolleres og godkjennes 4 år etter førstegangsregistrering. Andre el-bil og hybrid kunder ønsker å få utført service på air condition, altså klima-anlegg, bremser, forstilling, hjullager, ruteskift, dekk eller andre reparasjoner. Bilen Din AS utfører service og vedlikehold i henhold til fabrikkens spesifikasjoner som betyr at du beholder bilens garantier. Ta med el-bilen eller hybrid-bilen din til oss, for vi imøtekommer alle el-bil og hybrid-bil kundene som kommer til Bilen Din AS med ulike behov.

Original reserve deler

Vår hovedleverandør Romnes er Norges største norskeide delegrossist.

 • BOSCH Original leverandør på elektronikk
 • BREMBO BREMS Original leverandør av alle typer bremse produkter.
 • SKF Original leverandør av alle typer lager og motor komponenter.
 • PHILIPS Original leverandør av belysning
 • NGK Original leverandør av tennplugger og gløde produkter.
 • VALVOLINE leverandør av godkjente olje produkter tilpasset strenge smøre og utslipps krav

Vi har gledelig hjulpet over

30,000

kunder siden oppstarten

Alle våre tjenester

EU-kontroll

EU-kontroll/periodisk kjøretøykontroll/PKK er et lovbestemt krav om kontroll av bilens miljø – og sikkerhetsmessige tilstand. I trafikksikkerhetsdelen kontrolleres bl.a. lys, sikt, bremser osv. I miljødelen måles støy og avgasser. Når du har hatt bilen til kontroll, vil du motta en kontrollrapport med punkter som eventuelt må utbedres for å få bilen godkjent. Vårt bilverksted er godkjent av Statens Vegvesen for å utføre EU-kontroll.

 • Det er bileiers ansvar å sørge for at bilen blir EU-kontrollert innen fristen.
 • Personbiler skal kontrolleres første gang 4. år etter registreringsdato, så hvert 2. år.
 • Du kan fremstille bilen til kontroll når som helst, så lenge det er innenfor fristen.
 • Neste kontroll beregnes ut i fra datoen du tok forrige hovedkontroll.
 • Husk at fristen er endelig, du risikerer avskilting om fristen ikke overholdes.
 • Kontrollen må foretas på godkjente kontrollverksteder (kontrollorganer).

EU-kontroll/periodisk kjøretøykontroll/PKK er et lovbestemt krav om kontroll av bilens miljø – og sikkerhetsmessige tilstand. I trafikksikkerhetsdelen kontrolleres bl.a. lys, sikt, bremser osv. I miljødelen måles støy og avgasser. Når du har hatt bilen til kontroll, vil du motta en kontrollrapport med punkter som eventuelt må utbedres for å få bilen godkjent.

 • Kontrollen sier ikke noe om hvor lang levetid etter kontrollen du kan forvente av for eksempel bremsebelegg, støtdempere etc. Den gir ingen garanti for hvor lenge de kontrollerte funksjonene vil være tilfredsstillende etter kontrolltidspunktet.
 • Kontrollen sjekker ikke vanlige service og vedlikeholds punkter eller ren driftssikkerhet. Da må det bestilles ordinær service.
 • Rene driftsmessige forhold knyttet til motor, olje, registerreim, plugger, filtere osv kontrolleres ikke. Du må derfor følge vanlig kilometerservice og gitte skifteintervaller uavhengig av EU-kontroll for å holde bilen i god stand

Hvis du ønsker gir vi deg gjerne et tilbud på nødvendige reparasjoner for å få bilen godkjent.

4 hjuls kontroll

Vi utfører 4 hjuls kontroll med Haweye Elite 3D måleteknikk. Fremtidens målesystem, som består av kamerarigg med 4 kameraer og Hunter sine revolusjonerende QuickGrip hjuladaptere med innebygde refleksplater. Med rett hjulinnstilling vil du få redusert dekkslitasje, bedre drivstofføkonomi og tryggere kjøreforhold. Jevnlig hjulstillingskontroll sparer deg kostnader, da det sikrer trygg og effektiv kjøring.

 • Dersom bilen din har feil hjulstilling kan dette ha flere konsekvenser.
 • Dekkene slites skjevt.
 • Økt slitasje på for- og bakstilling.
 • Nedsatt stabilitet.
 • Økt drivstoff kostnader.
 • Bilen kan bli trafikk farlig.
 • Måledatarapport
 • Dekkontroll
 • Vi besørger riktig dekktrykk
 • Sjekkliste som forteller om bilens tilstand

AC og klima

Vedlikehold av bilens klimaanlegg inngår vanligvis ikke som regelmessig service av bilen. Ett klimaanlegg bør brukes hele året igjennom. Klimaanlegget sørger ikke bare for kjølig luft på varme dager, det avfukter luften og hindrer støv og pollen å trenge inn i kupeen. For biler med pollenfilter så må dette skiftes en gang i året. Tett pollenfilter gir ubehagelig lukt i kupéen. Sørg også for å desinfisere fordamper, dette for å unngå bakterier.

Årlig kontroll forlenger levetiden og reduserer kostnadene. AC, AirCondition eller klimaanlegg, uansett hva du kaller det er det stort sett standard i alle biler og som alt annet i bilen trenger også den delen service og vedlikehold.

Dagens biler setter helt spesielle krav til kompetanse og utstyr for reparasjon og vedlikehold av anleggene. Det må brukes forskjellige miljøvennlige gasser på bilene. Elbilen trenger en helt spesiell gass. Våre mekanikere er den kompetansen og utstyr for å utføre denne jobben.

 • Korrekt mengde kjølemiddel
 • Forebygging av skader
 • Visuell kontroll av komponenter
 • Kontroll av funksjon og ytelse
 • Optimal kjøling
 • Bedre inneluft
 • Desinfisering av anlegget

Vedlikehold av bilens klimaanlegg inngår vanligvis ikke som regelmessig service av bilen. Ett klimaanlegg bør brukes hele året igjennom. Klimaanlegget sørger ikke bare for kjølig luft på varme dager, det avfukter luften og hindrer støv og pollen å trenge inn i kupeen.

For biler med pollenfilter så må dette skiftes en gang i året. Tett pollenfilter gir ubehagelig lukt i kupéen. Sørg også for å desinfisere fordamper, dette for å unngå bakterier.

El-bil og Hybrid

Akkurat som alle andre biler trenger elbiler også EU-kontroll, service og reparasjon. Både bremser, lys, klimanlegg og bilruter trenger det den samme sjekken på alle type biler. Du kan trygt velge et frittstående godkjent bilverksted som oss, vi følger bilprodusentenes retningslinjer og bruker originaldeler eller deler av tilsvarende kvalitet. Hos oss kan du ta EU-kontroll, service og reparere på alle typer elbil og årsmodeller.

Våre mekanikere har gjennomført kurs og opplæring og er godkjente for å foreta service og reparasjoner av El- og hybridbiler.

Med vårt topp moderne IT, og avansert diagnoseutstyr utfører vi alle typer service og vedlikehold etter produsentens beskrivelser og krav.

Vi har El- og hybridbiler til utlåns.

Mange elbilkunder ønsker kun å få utført EU-kontroll. Bilen skal kontrolleres og godkjennes 4 år etter førstegangsregistrering. Andre elbilkunder ønsker å få utført service på air condition, altså klima-anlegg, bremser, forstilling, hjullager, ruteskift, dekk eller andre reparasjoner.

Bilen Din AS utfører service og vedlikehold i henhold til fabrikkens spesifikasjoner som betyr at du beholder bilens garantier. Ta med elbilen din til oss, for vi imøtekommer alle elbil-kundene som kommer til Bilen Din AS med ulike behov.

Bilglass

Steinsprut er irriterende, men det er ingen grunn til å fortvile. Som oftest kan skader fra steinsprut repareres uten å måtte skifte frontruta, og ruta får gjenoppbygd sin opprinnelige styrke. Det lønner seg å fikse skaden med en gang, ikke vent til ruten sprekker. Husk at en steinsprutskade er gratis å reparere så lenge du har kasko eller delkasko. Det er størrelse og plassering på steinspruten som er avgjørende for om det er snakk om en enkel reparasjon eller om frontruta eventuelt må byttes.

 • Steinsprut
 • Ruteskift
 • Kalibrering

Kostnadsfri reparasjon ved kasko eller delkasko.

Vi ordner alt med forsikringen.

Teknikk og diagnose

I dag styres biler av mange ulike små datamaskiner, såkalt kontrollenheter og gateways. Kjøretøysbransjen har konstatert at det har aldri har vært så bra kvalitet på bilene som nå. Med bra kvalitet kommer også ekstremt avansert teknikk. Noen biler har flere kildekoder enn de mest avansert flymaskinene! Med feilsøking på bil mener mann avlesning av bilens feilminne.

Med hjelp av diagnoseteknikk skannes bilens informasjon og berørte kjøretøyskomponenter sjekkes med en felkodeleser.

Du får en feilrapport og en pris på reparasjon hvis det trengs.

Via vårt moderne IT teknikk og diagnose utstyr, kan vi direkte kobles de fleste bil fabrikantenes data kommunikasjons systemer for oppdatering og programmering av bilens styrings systemer.

Hvorfor bruke oss som bilverksted?

Med over 25 år i bransjen, har bilverkstedet vårt all kompetanse, utstyr, kapasitet og kvalitet for å gi kunden den beste opplevelsen av å levere bilen til oss. Vi er godkjent bilverksted som tar service på alle bilmerker, el-bil og hybrid. Husk at du som bileier står fritt til å velge bilverksted, også i garantitiden. Bilen Din investerer kun i den beste teknologien for å gi best kvalitet og service. Hos oss blir du tatt godt vare på, fra start til slutt. Velkommen til oss!

Hvorfor bruke oss som bilverksted?

Med over 25 år i bransjen, har bilverkstedet vårt all kompetanse, utstyr, kapasitet og kvalitet for å gi kunden den beste opplevelsen av å levere bilen til oss. Vi er godkjent bilverksted som tar service på alle bilmerker, el-bil og hybrid. Husk at du som bileier står fritt til å velge bilverksted, også i garantitiden. Bilen Din investerer kun i den beste teknologien for å gi best kvalitet og service. Hos oss blir du tatt godt vare på, fra start til slutt. Velkommen til oss!