Bilglass

Steinsprut, ruteskift og kalibrering

Har bilen fått en steinsprut i frontruten?

Steinsprut

Vi er dyktige, presise og har bilen klar som oftest i løpet av 45 minutter. Oppdager du en skade i frontruten bør du undersøke denne så raskt som mulig. En forurenset skade kan være umulig å reparere, og dersom du går for lenge uten å fikse skaden, kan du risikere at ruta sprekker og må byttes. Vi bruker kun glass som er levert av godkjente produsenter og sørger for at reparasjonen utføres etter bilmerkets retningslinjer.

Derfor er det viktig med steinsprutreparasjon

Har bilen fått steinsprut i frontruten, er det viktig at du fikser skaden så raskt som mulig. En ubehandlet steinsprut fører til nedsatt sikkerhet. Du risikerer blant annet at ruten sprekker, og da må hele ruten byttes ut.

Når du reparerer skaden tidlig sparer du tid og penger, unngår mangellapp på periodisk kjøretøykontroll (EU-kontroll) og du tar vare på din egen og andres veisikkerhet.

Priser og forsikring

Har du hel- eller delkasko? Da kan du som regel fikse steinsprut kostnadsfritt. Reparerer du steinsprutskaden hos Bilen Din AS, vil dette som oftest være dekket av forsikringsselskapet ditt – uten at det går utover bonusen din.

Dersom hele ruta må skiftes, vil det som oftest forekomme en egenandel på kr. 2000,-, avhengig av hvilket forsikringsselskap du benytter.

Totalkostnaden avhenger av skadeomfang, hvilken rute som er skadet (front- eller siderute), og om forsikringen dekker alle typer bilglasskader. Vi sørger alltid for å reparere ruten før vi bytter hele frontruta. Slik gjør vi det rimeligst for deg.

Velg Bilen Din AS

Du kan enkelt bestille time til reparasjon av steinsprut på nett. Hos Bilen Din AS garanterer vi at bilen din alltid er i trygge hender. Vi benytter kun glass fra godkjente produsenter og følger bilmerkets retningslinjer.

Vi undersøker alltid om det er mulig å fikse steinsprutskaden før vi bytter frontruten. Dersom du må bytte frontrute, kan du være trygg på at du alltid får glass av høyeste kvalitet. Er du usikker på om frontruten må repareres, kan du bestille time for sjekk av frontruten.

Bestill time for ruteskift eller steinsprutskade hos oss, og Hurtigruta Carglass kommer til oss og skifter den.

Dersom frontruten har sprukket, har flere enn 3 steinsprutskader eller steinsprutskaden er plassert mindre enn 3 cm fra kanten av vinduet, må frontruten skiftes.

Når må jeg bytte frontrute?

Vi tar alltid en nøye vurdering av skaden før vi utfører frontruteskift. Dersom skaden kan repareres, vil dette alltid være det beste valget. Dersom skaden allerede har begynt å slå sprekker eller har blitt forurenset, må hele frontruten skiftes ut.

For å unngå at skaden kan slå større sprekker i ruten, anbefaler vi at du teiper det skadede området så fort du oppdager steinsprut. Ha derfor alltid steinsprutplaster liggende i bilen. Deretter anbefaler vi at du bestiller time så fort som mulig for å få skaden reparert.

Ved skifte av frontruter beskytter vi først karosseriet og interiøret, deretter fjerner vi den ødelagte ruten. Deretter bruker vi primer og et spesial lim før vi monterer inn den nye ruten. Limet må tørke i 30 minutter før bilen kan kjøres igjen.

Hvordan bytte frontrute?

Når en frontrute skiftes til en ny må prosesser for liming følges nøye slik at sikkerheten og bilens strukturelle styrke blir ivaretatt. Vi følger strenge rutiner og bilfabrikantens anvisninger. Bilens karosseri og interiør blir alltid beskyttet. Hvert eneste ledd i prosessen blir utført av fagfolk – med høy kompetanse og lang erfaring.

Ved bytte av frontruter beskytter vi først karosseriet og interiøret, deretter fjerner vi den ødelagte ruten. Deretter bruker vi primer og et spesiallim før vi monterer inn den nye ruten. Limet må tørke i 30 minutter før bilen kan kjøres igjen.

Om frontruten har sprukket, har flere enn 3 steinsprutskader eller steinsprutskaden er plassert mindre enn 3 cm fra kanten av vinduet, må frontruten byttes.

Hva er steinsprut?

Når snøen smelter dukker det ofte opp småstein, grus og salt i veibanen. Dette kommer etter strøing og salting som er nødvendig for veibanesikkerheten vår. Dessverre er det ikke alltid like bra for bilglass og karosseri, og mange opplever å få små sprekker, skader eller riper i lakk og bilglass.

Med dypere mønster i vinterdekkene våre har småstein en tendens til å henge seg fast i mønsteret, for så å bli kastet oppover i luften før den treffer bakken eller bilen bak. Noen ganger treffer småsteinen så hardt at det oppstår en skade i bilglasset. Det er dette vi kaller steinsprut.

En rute kan repareres om skaden er inntil 6 cm i diameter og er mer enn 3 cm fra rutens kant.

Derfor må du reparere skaden raskt

Oppdager du at frontruten har fått steinsprut, er det viktig at du får reparert skaden så raskt som mulig. En ubehandlet skade kan føre til større sprekker og at du må skifte frontruten. I tillegg reduseres bilens sikkerhet med en gang frontruten står i fare for å sprekke.

Dersom skadeomfanget blir såpass stort at det ikke holder å reparere ruten, kan du risikere at reparasjonen blir dyrere enn forventet.

Vi har gledelig hjulpet over

30,000

kunder siden oppstarten

Bytter frontrute

Hvorfor bruke oss som bilverksted?

Med over 25 år i bransjen, har bilverkstedet vårt all kompetanse, utstyr, kapasitet og kvalitet for å gi kunden den beste opplevelsen av å levere bilen til oss. Vi er godkjent bilverksted som tar service på alle bilmerker, el-bil og hybrid. Husk at du som bileier står fritt til å velge bilverksted, også i garantitiden. Bilen Din investerer kun i den beste teknologien for å gi best kvalitet og service. Hos oss blir du tatt godt vare på, fra start til slutt. Velkommen til oss!

Hvorfor bruke oss som bilverksted?

Med over 25 år i bransjen, har bilverkstedet vårt all kompetanse, utstyr, kapasitet og kvalitet for å gi kunden den beste opplevelsen av å levere bilen til oss. Vi er godkjent bilverksted som tar service på alle bilmerker, el-bil og hybrid. Husk at du som bileier står fritt til å velge bilverksted, også i garantitiden. Bilen Din investerer kun i den beste teknologien for å gi best kvalitet og service. Hos oss blir du tatt godt vare på, fra start til slutt. Velkommen til oss!